Om Badaboom bambus

BAMBUS I NATUREN

Bambus er en gressart med en hard, treaktig, hul stilk.  Det er den raskest voksende planten i verden og er evigrønn.  Skoger av bambus er selvfornybar. Etter at bambus er hugget ned vokser den raskt opp igjen på samme rot uten bruk av kunstgjødsel. Bambus har evnen til å absorbere store mengder karbondioksyd, som er den store drivhusgassen.  Det finnes over 1400 forskjellige typer bambus. Moso er den typen som blir brukt til produksjon av bambusviskose. En panda sitt daglige kosthold består av blader, stengler og skudd fra bambus. Den spiser ca. 40 forskjellige arter bambus, men ingen av disse er den typen som blir brukt til produksjon av bambusviskose.

 

BAMBUS PLANTEN ER MILJØVENNLIG 

 • superundertøy- stilongs- t-skjorte- genser- bukse- pysjbukse- pysj- pyjamas- topp- trekvart arm- hipster- truse- undertøy- buff- hals- lue- beanie- klær- bambus- bambusviskose- badaboom- klær på nett- bambusklær på nett- gave til henne- bryllupsgave- gave til brudeparet- julegave til henne- bursdagsgave til konen- bursdagsgave til kjæresten- bambusklær dame- økologiske klær- badaboom- magisk- mykt- ull- silke- bomull- bambus
 • Bambus er den planten som vokser raskest i verden.

  Bambus vokser uten bruk av sprøytemiddel og kunstgjødsel.

  Bambusplanten er naturlig antibakteriell.

  Bambusplanten trenger kun regnvann for å vokse.

  Bambusfibrene er 100% nedbrytbare.

  Bambusplanten er selvforsynt med nye skudd.

  Bambusplanten trenger kun 10% av dyrket mark sammenlignet med bomull.

 

FRA BAMBUS TIL TEKSTILER 

Magisk, myk, Black Friday, julegave, gave, babyshower, bursdag, bryllupsgave, bryllup, gave til henne, gave til han, gave til baby, gave til barn, gave til brudeparet 

Tekstiler hvor det blir benytter bambus som råmateriale er en god erstatning for tekstiler av bomull og tekstiler av syntetiske fibre. Bomullsindustrien krever store mengder vann og mye energi og er en stor kilde til forurensning i forhold til sprøytemiddel.

Etter høsting blir bambus tørket og knust, lagt i vann og presset til et masselignende cellulosepapir. Fibrene blir lagt i kaustisk soda og karbonsulfid.  Bambusmassen blir grundig vasket og til slutt definert som viskose fra bambus. Silkeaktige tråder blir spunnet og vevd til stoff. Ferdig stoff i bambusviskose har en glatt, myk og jevn tekstur. Stoffet blir så gjort om til magisk myke og vakre badaboomtekstiler fri for kjemikalier.

 

 

 • MAGISK MYK OG KLØFRITT

  Bambusviskose er magisk myk og behagelig. Den runde strukturen i bambustrådene gjør at tøy i bambusviskose føyer seg mykt, nesten kjærlig, om kroppen. Klær laget av bambusviskose hverken klør eller irriterer huden.
  Nesten daglig får vi tilbakemeldinger fra fornøyde Badaboom kunder. Spesielt fra foreldre som har barn med eksem og sensitiv hud, og derfor sliter med ull. Tilbakemeldingene er at stoffet fra Badaboom er perfekt mot huden, og endelig har de funnet et plagg som ikke klør og irriterer. 

 • SVALENDE OG TEMPERATURREGULERENDE 

  Badaboomen varmer når det er kaldt og virker avkjølende når det er varmt. Badaboom sengetøyet er i en egen divisjon. Det holder deg akkurat passelig varm samme hvor kaldt eller varmt du har det på soverommet. Den fantastisk myke følelsen av sengetøyet mot kroppen er magisk. Sengetøyet er testet både i hytte, båt og bobil. Selv i en fuktig lugar en varm sommerkveld holder sengetøyet seg tørt og friskt. Å sove i badaboomsengetøyet er hverdagsluksus.
 • FRISKERE TØY 

  Klær laget av bambusviskose holder seg friskere. Tilbakemeldinger fra brukere er at tøyet kan lukte mindre selv etter tøft bruk. Om det er på grunn av en bakteriostatisk effekt er omdiskutert. (Bakteriostatisk; anvendes for stoffer som hemmer formering av bakterier, men som ikke dreper dem.) Videre er spørsmålet om den mulig bakteriostatiske effekten kommer fra bambus i naturen, eller fra viskoseprosessen i seg selv. Uansett er opplevelsen ved bruk av bambusviskose positiv i forhold til at tøyet føles friskere og holder seg friskere lenger enn ull, bomull og syntetiske stoffer.

  Badaboom har tester av bakteriostatisk effekt i klær og sengetøy fra egen kolleksjon. Testene ble utført av SGS og viser ingen vekst i bakterier (Staphylococcus aureus) i bambusviskosestoff etter 24 timer. Kontrolltest utføres med bomull, som tydelig viser et bakterievekst etter 24 timer. SGS Sveits - Antimicrobial test av AATCC 100-2004. Testmetode Staphylococcus Areus ATCC 6538. 

 • UV BESKYTTENDE 

  Badaboom har testet bambusviskose for UV stråling. Tøyet er testa for emissivitet for langbølget infrarød stråling. Emissivitet måler hvor beskyttende stoffet er mot stråling. 1 er 100% beskyttende, 0,8 tilsvarar mørk hud og 0,65 tilsvarar lys hud. Testresultatet viser en emissitivitet på 0,87 (87%).

   

 

Magisk mykt prisvinnende skandinavisk design fra norske badaboom bambus Nettbutikk med miljøvennlige kløfri klær- undertøy og sengetøy i mykeste bambus viskose. Kolleksjon for baby- barn- dame og mann. Et godt alternativ til ull- bomull og syntetiske stoffer. Inspirert av skandinavisk design og livsstil. Ekte badaboom magi.  

DYRKING AV BAMBUS 

Produsenten til badaboom har sertifisert, via Det Norske Veritas, plantagen hvor de dyrker bambus. FSC chain of custody Certificate - FSC-STD-40-004 ver 2.0 (Production and sales of Bamboo fiber Claimed FSC Pure) - DNV and FSC . Produsenten har også  internasjonal patent på produksjon av bambusfiber via London International Patent Technic Exposition Certificate. Supplier with patent of bamboo fiber and bamboo fiber downstream products.

I tillegg er produsenten til badaboom sertifsert fra Chinese National Laboratory (CNAL) for produksjon av bambusfiber og tråder laget av 100% bambus uten blanding fra annet materiale. Bamboo fiber purity assurance test by Chinese National Laboratory (CNAL) - certify thar bamboo fiber is 100% made of pure bamboo without  any blending. 

Produsenten har oppnådd godkjennelse for produksjon av økologisk bambus råmateriale. Certificate of Conformity for E.U. third country organic products - ECOCERT SA - valid for bamboo and bamboo wild crops.

 

 pierre robert, devold, tiljamid, bamboline, lilleba, tufte, olav tufte, janus, kari traa, nøstebarn, handlegaten, miinto, stormberg, ull, silke, bomull

PRODUKSJON 

Produsenten til badaboom har sertifisert produksjonen av bambusfibrer. Produksjonen er godkjendt for både miljø og ressurer (bruk av arbeidskraft). Det er bekreftet skriftlig fra produsenten at det er ingen bruk av barnearbeid, og at det er stort fokus på HMS for de ansatte. Selve prosessen som bambusfibrene går igjennom tilsvarer samme prosess som tilvirking av viskose. Vi har valgt å merke produktene med "rayon made from bamboo". Selve prosessen krever bruk av kjemikaliar. Denne prosessen er godkjent og certifisert ISO14001.

Occupational Health and safety Management System Certificate - GBT28001- 2001(Design, development, production and relevant management activities of viscose staple fiber) -  IAF  abd CNAS

Environmental Manage System Certificate - GBT24001-2004 / ISO14001-2004 (Design, development, production and relevant management activities of viscose staple fiber) - CNAS and IAF 

Quality management system Certificate - GBT19001-2000 / ISO9001-2000  (Design, developement and production of viscose staple fiber) - CNAS and IAF

 pierre robert, devold, tiljamid, bamboline, lilleba, tufte, olav tufte, janus, kari traa, nøstebarn, handlegaten, miinto, stormberg, ull, silke, bomull, design

FARGING OG KJEMIKALIER

Badaboom har fått utført tester av eget tøy i bambusviskose for å sikre at det ikke innholder giftige kjemikalier. Testen er gjort av SGS og viser at tøyet er fritt for farlige kjemikalier og fargestoffer. 

 • Azo- Fargestoff:  Det er ikke azo fargestoff i badaboom sine tekstiler ( SGS-oktober 14). Noen av  Azofargestoffa kan brytest ned til arylaminer og noen av disse arylamidene kan være kreftframkallende (f.eks benzinine). Azofargestoff er giftig ved innånding og irriterer hud og øyner. 
 • Dimethyl fumarate (DMF): Det er ikke funne dimethyl fumarate i badaboom sine tekstiler (SGS oktober 14). Stoffet er forbudt å bruke i Norge og EU. Kan gi alvorlige og smertefulle hudreaksjoner.DMF blir brukt for å hindre mugg og sopp under transport og lagring.

Flere tester av hormonforstyrrande kjemikaler:

 • Ftalater (DBP,BBP,DEPH,DINP,DNOP;DIDP) finnes ikke i tekstilene fra badaboom.
 • APEOs og OPEOS : finnes ikke i tekstilene til badaboom
 • Kvikksølv (Hg), Cadmium(Cd): finnes ikke i tekstilene fra badaboom.

 Det ferdige tøyet er testet for gift og kjemikalier, og produsenten har sertifisert produksjonen i henhold til internasjonale standarder.